Dekinstallatie

Wanneer u niet de beschikking heeft over een machinekamer, dan is een dekinstallatie voor u een interessante oplossing. De installatie kan diesel, elektrisch en hydraulisch worden aangedreven.

Vier opties
De dekinstallatie is leverbaar in vier opties

    • Vaste opstelling
    • Lifting: roerpropeller wordt verticaal omhoog gebracht
    • Tilting: roerpropeller kan onder een bepaalde hoek worden uitgeklapt
    • Combinatie van lifting en tilting

Lifting
Voor maximale efficiency behoort de schroef zich onder de basislijn van het schip te bevinden, maar als er ook in ondiep water wordt gevaren, kan hij wellicht niet altijd op die ideale plaats worden aangebracht. Een in hoogte verstelbare thruster kan dan uitkomst bieden. Dit systeem is voorzien van twee schuifstangen bij de boventandwielkast en een beugel rondom de verticale buitenbuis van de thruster. De complete thruster wordt met hydraulische cilinders omhoog en omlaag gebracht.

Tilting
Vuil kan gemakkelijker uit een schroef worden verwijderd als de thruster kan worden gekanteld. Hydraulische cilinders en een versterkte boventandwielkast maken het kantelen eenvoudig. Met dit systeem kan de schroef bovendien eenvoudig worden vervangen zonder dat het schip in dok hoeft te worden genomen. Een tiltingsysteem is met name interessant voor schepen die in water met veel drijvend afval varen.

Het grote voordeel van een deckset is dat de Z-drive gemakkelijk is in te bouwen en te vervangen. De deckset is goed bereikbaar voor servicewerkzaamheden.

Hefsysteem
Wanneer u bij ledig schip last heeft van luchtaanzuiging in de schroeven, biedt een hefsysteem een passende oplossing. Door middel van het hefsysteem kan de schroef in hoogte worden versteld.

Bij ledig schip hoeft u geen ballast te zetten, maar laat u de schroef zakken.

Product Specificaties

Meer weten over Dekinstallatie? Bekijk de productspecificaties in de brochure.

Bekijk de specificaties

Meer roerpropellers

Hybride

Shallow draft

Retractable

Veth Integrated L-drive

Contraroterend

Transportabel

Swing-out

Contact

Wilt u dat wij u bellen?

Vul hieronder uw telefoonnummer in met het onderwerp en wij bellen u terug.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Contact Formulier

This field is for validation purposes and should be left unchanged.