Shallow draft

Door de effecten van de klimaatverandering is het waterpeil van veel Europese rivieren de afgelopen jaren dramatisch gedaald en het vermogen om in ondiep water te varen wordt steeds belangrijker, omdat schepen anders tijdens de zomermaanden wellicht niet op hun gebruikelijke routes kunnen varen. Ondieper water kan de efficiëntie van de schroef beïnvloeden en verhoogt het risico op schade door puin en slib. De voortstuwing zal hiertegen beschermd moeten worden. Veth Propulsion heeft voortstuwings- en besturingstechnologie ontwikkeld voor schepen met geringe diepgang, voor operaties in waterdieptes van soms zelfs minder dan 2 m.

SasTech Naval Architects heeft een achterschip ontworpen waar met aangepaste L-Drives van Veth Propulsion een schip met uiteenlopende diepgangen zeer efficiënt kan varen. De thrusters zijn voorzien van gondels en kappen om luchtaanzuiging bij weinig diepgang en lage waterstanden te voorkomen. Daarnaast zorgt dit voor een minimale vaarweerstand en een lager energieverbruik bij grote diepgangen.

Veth heeft haar voortstuwing ontworpen om ingesloten te zijn in de scheepsromp in plaats van vrij hangend onder de romp. De kappen met geïntegreerde thrusters maken het mogelijk om de schroefdiameter te maximaliseren, dat zorgt voor efficiënte voortstuwing en een laag energieverbruik. Dankzij de kappen kan bij een kleine diepgang de lucht niet aangezogen worden door de schroef, dat verlies van stuwdruk en -kracht voorkomt. Hierdoor kunnen schepen bij extreem lage waterstanden varen en stroomt het water zo optimaal en ongehinderd mogelijk naar de schroeven. In tegenstelling tot standaardoplossingen garandeert het systeem daarmee, manoeuvreerbaarheid en stopvermogen, ook bij weinig diepgang en lage waterstanden.

Deze gepatenteerde oplossing wordt alleen ingezet als het ook daadwerkelijk voordelen biedt ten opzichte van andere Veth Propulsion-oplossingen. Om te garanderen dat deze oplossing juist wordt geïmplementeerd, moeten zowel Veth Propulsion als SasTech in een vroeg stadium bij het project worden betrokken. Mooie voorbeelden waarbij dit concept is toegepast zijn o.a. de Oranje Nassau schepen.

Product Specificaties

Meer weten over shallow draft? Bekijk de productspecificaties in de brochure.

Bekijk de specificaties

Hybride

Retractable

Veth Integrated L-drive

Contraroterend

Transportabel

Dekinstallatie

Swing-out

Contact

Wilt u dat wij u bellen?

Vul hieronder uw telefoonnummer in met het onderwerp en wij bellen u terug.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Contact Formulier

This field is for validation purposes and should be left unchanged.